Haber

Ezgi Doğan; Yaz Ayları İçin Bakım Tavsiyesi Verdi

Ezgi Doğan yaz aylarında cildin bakımlı ve sağlıklı görünmesi için herkese çeşitli ipucular ve tüyolar vermeye devam etmektedir.

Yaz aylarında çok sıcaklarda güneşin zararlı ışınlarına karşı cildinizi korumanız için en kaliteli ve hijyenik şekilde cilt temizliğinin yapılması gerektiğinin altını çizmiştir.

Yaz Aylarında Etkili Bakım

Ezgi Doğan yaz aylarında yapılan cilt bakımlarının kış aylarında yapılandan çok farklı olduğunu söylemiştir. Yazın yağlı olan ciltlerin bakımlarının yağı çeken ürünler ile yapılması gerektiğini vurgulamaktadır. Bununla birlikte cildin her zaman temiz ve ferah bir yapıda kalması için her gün bol su ile yıkanması gerektiği konusunda da uyarılarda bulunmaktadır. Cildin antioksidan serum ile temizlenmesi konusunda da insanlara önerilerde bulunuyor. Antioksidan serumların cildi temizlemesinin yanında dış etkenlerden de koruduğunun altını çizmektedir. Bununla birlikte cildin eskisinden daha canlı ve genç bir görüntüde kalacağını da dile getirmektedir.

Yaz Ayları İçin Uyarılar

Yaz aylarında cildin kuru ve yağlı yapıda kalmasının önlenmesi için Ezgi Doğan her gün geceleri yatmadan önce cilde maske yapılmasını tavsiye ediyor. Özellikle cildin yapısını düzeltmek, nemlendirmek ve yumuşatmak için koruyucu cilt maskelerinin kullanılması konusunda halkı bilgilendirmektedir. Peeling uygulamasının yapılmasından sonra cildin parlak ve pürüzsüz bir yapıda olacağını dile getirir. Cildi hassas olan kişilerin çok nazik ve yumuşak peeling kullanması gerektiği konusunda uyarılarda bulunmaktadır.

Yaz Aylarında Tatil Tavsiyeleri

Yaz aylarında güneşin zararlı ışınlarına karşı cildin zarar görmemesi için Ezgi Doğan sizlere çeşitli tüyolar ve yöntemler vermeye devam etmektedir. Tatillerde gün boyunca güneşte kalınması durumunda üç saatte bir güneş kreminin sürülmesi gerektiğini ifade etmiştir. Özellikle el, ayak, omuz ve boyun bölgelerinin detaylı bir şekilde güneş kremi ile bakımlarının yapılması konusunda önerilerde bulunmaktadır. Bunun yanında cildin bakımlı durması için de yaz aylarında çok fazla gün içinde makyaj yapılmaması gerektiğini de ifade ediyor. Yağlı cilde sahip olanların yazın geceleri yatmadan önce salatalık ve aloe vera bazlı toner kullanmasını önermektedir. Bol su içilmesi konusunda da uyarılarda bulunuyor.